Opskriftindex

  Opskrifter den 27. januar 2014 147
Print Opskrift i PDF

 

Forret

Ingredienser:

Antal personer:4

4 skv.

skinke

4 skv.

toastbrød

½-1 stk.

løg finthakket

4 stk.

porrer

1 dl.

mælk

1 dl.

fløde
½ tsk. peber stødt

1 spsk.

sesamfrø
50 gr. smør
friskkværnet peber og salt
 

Fremgangsmåde: Rens porrer og skær dem i tynde skiver, kom lidt fedtstop på en pande og svits porreskiverne let. Tilsæt mælk og fløde, og lad blandingen simre i 5-6 min. Smag stuvningen til med salt og friskkværnet peber. Er blandingen for tynd jævnes den med 1 tsk. majsstivelse oprørt i mælk.

Rist toastskiverne evt. i en lille smule fedtstof. Rist sesamfrøene på en tør pande.

Læg skinken på det lune brød, læg stuvningen på skinken og drys med sesamfrø.

Kan bruges både som forret, natmad eller efter EM i håndbold.

Gunners egen opskrift.

 

  

Tilbage til arkiv     Til top     Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

Opskrift i PDF

Hovedret  148

Okse-gulerodsgryde

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

250 gr.

gulerødder

2 stk.

løg

6-700 gr.

oksekød hakket

2-3 stk.

tomater

1 stk.

porre

1 stk. peber rød snack
1-2 fed. hvidløg knust (kan udelades)
½ tsk. merian tørret
1 tsk. peber (lille)
½ tsk. paprika
2 tsk. salt (strøget)
2 dl. bouillon
1 spsk. soja
1 kg. kartofler
fedtstof

Fremgangsmåde: Rens porren og skær den i skiver, rens gulerødder og skær i tynde skiver, pil løg og skær i tynde både, rens peber og skær i små tern. Kom lidt fedtstof på en pande og svits først gulerødder (tager længst tid), kom derefter porre og løg ved og svits yderligere nogle minutter. Kom de svitsede dele i en gryde. Fjern stilksåret i de skyllede tomater, skær dem i mindre tern. Kom lidt fedtstof på panden og svits kødet til det skiller. Kom kødet i gryden til rodfrugterne, tilsæt bouillon (blandet med soja), hvidløg, krydderier, pebertern og tomatertern, lad det småsimre under låg i ca. 15 min. Inden servering smages retten til med salt og peber efter smag og temperament.

Skræl kartofler og kog dem møre i letsaltet vand.

Har du evt. nogle rester af andre rodfrugter i køleskabet, kan du sagtens bruge dem i retten også.

Gunners egen opskrift. (næsten)

                          

Tilbage til arkiv     Til top     Til opskriftindex