OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 16. januar 2012 102
Print Opskrift i PDF

HOVEDRET

Kylling i/sur & sød sauce  

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

ca. 500 gr.

kyllingekød (inderfilet er bedst)

4 dl.

grønsagsjuice

5 spsk.

eddike

6 spsk.

sukker

100 gr.

tomatkoncentrat

2 stk.

gulerødder

2 stk.

løg

1 stk.

peberfrugt

½ ds.

ananas

1 ds.

bambusskud

1 spsk.

maizena

2 ps. 

ris

fedtstof til stegning af kød

salt og peber

 

Fremgangsmåde: 

   

Giv juice, eddike, sukker, bambusskud, saften fra ananas og tomatkoncentrat et opkog i en gryde, skru ned for varmen, rør maizena ud i lidt vand og hældes i under konstant omrøring, tag gryden af kogepladen.

Kyllingestykkerne skæres i mundrette stykker, lægges i en plastpose med 2 spsk. olie, salt og peber  og blandes godt. Brunes let på en pande i lidt olie. Ananas, peberfrugt og løg skæres i terninger, gulerødder i tynde skiver eller 5 mm. stave, svitses på panden i nogle minutter. Kom alle ingredienser i gryden med saucen, varm igennem, smag til med salt og peber. Ris koges efter anvisning på posen.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DESSERT 103
Print opskrift i PDF

Skyr m/ frisk frugt og ahornsirup

klik for stort billede

 

Ingredienser:

1 stk.

mango

500 gr.

skyr

ca. 20 stk.

druer (kernefri)

4 stk. 

abrikoser

4 stk.

clementiner

12 stk.

makroner små

ahornsirup

 

Fremgangsmåde:  

   

Skær mangoen i tern således: Skær de 2 fladeste sider af mangoen af med en skarp kniv så tæt på den ovale sten i midten som muligt. Skær frugtkødet i tern uden at skære igennem skallen. Vend “vrangen ud” på skallen, og skær ternene fri.

Skyl og halver druer og skær abrikoser i små tern, 3 clementiner pilles, deles i både, den sidste clementin skæres i skiver på tværs og en skive bruges som pynt. 

Fordel i 4 glas mango, clementiner, druer og abrikoser i lag, drys let knuste makroner ovenpå. Lav gerne flere tynde lag frugter med lidt skyr imellem, dryp lidt ahornsirup på hvert lag skyr og slut med et lag skyr, som pyntes med clementinskive,3-4 halve druer og et par blade citronmelisse.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.