Startside
Nyheder
Program
Om klubben
Bestyrelsen
Fotos
Links
Madopskrifter
Stikord
Arkiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Opskriftindex

  Opskrifter den 29. Jan. 2008.

Forret 19   
Print Opskrift i PDF 
Ananas drøm med kyllingefyld

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer: 5

1 ds.   

ananas i ringe (min 10 stk.)  

400 gr.  

kyllingesalat

1 pk.  

bacon  

½. 

icebergsalat  
cherrytomater til pynt
karse til pynt  

Fremgangsmåde:

Halver baconskiverne og steg dem sprøde, læg de stegte skiver på køkkenrulle. Hak icebergsalaten og læg den som bund på en desserttallerken. 
En ananasring lægges ovenpå  salaten og fyldes med kyllingesalat, så meget at der bliver »en lagkage« når næste ring lægges på.

Pynt retten med den sprødstegte bacon, tomatbåde og karse.

                Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 20
Print Opskrift i PDF
Kåldolmere eller
Hvidkålsrouletter
 

klik for stort billede

Ingredienser:

Antal personer: 5  
ca. 0,5 kg    hakket kalve- svinekød  
1.    æg  
2.    løg  

1 dl.  

vand, evt. danskvand  
4 spsk.    rasp  

salt og peber, evt. paprika

rapsolie

1.

hvidkål

2 spsk.

mel

50 gr.

margarine

4 spsk.

sukker

sovsejævner

Fremgangsmåde:

Drys 1 tsk. salt og en strøget tsk. peber over farsen, bland kødet med finthakket eller revet  løg, røres rigtig godt med æg, rasp, mel, vand eller danskvand. Hæld ikke alt vandet i af een gang, farsen skal have en fast konsistens. Farsen sættes køligt i min. ½ time.
 
Den nederste del af kålstokken skæres af. (Stik stokken ud som »en gulerod«, så er det lettere at pille de varme blade af)
Hvidkålshovedet koges i letsaltet vand og bladene skæres af, efterhånden som de bliver bløde. Husk at gemme kogevandet til sovsen!
Læg bladene i et dørslag til afdrypning.
Farsen deles i 8-10 portioner, som pakkes ind i et kålblad, der ombindes med bomuldsgarn.
Kåldolmerne brunes godt på alle sider i en stegegryde i lidt olie, krydres med salt og peber.

 Skær resten af kålen i kvarter og snit den i ca. 1 cm. skiver til brunkålen.

Drys sukkeret jævnt i bunden af gryden og lad det smelte UDEN omrøring, når sukkeret er smeltet røres margarinen i. Den snittede kål hældes i og omrøres godt med en hulske, rør helt i bund så kålen bliver blandet med al karamellen, læg de brunede kåldolmere i kålen, tilsæt ca. 2 1/2 dl vand og lad det simre under låg i en times tid. Rør forsigtigt i kålen et par gange.

 Kom ca. 6 dl. af vandet fra kålen i en kasserolle, rør 2 spsk. sovsejævner i en kop af væden og rør det ud. Kog vandet op og tilsæt jævningen under omrøring, lad det småkoge i ca. 5 min. tilsæt kulør og smag til med salt og peber.

 Nogle er måske vant til at få kartofler til, men er der for lidt kål kan man evt. servere en god skive rugbrød eller en flute til.  

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert 21
Print Opskrift i PDF
Sveske og orangetrifli

klik for stort billede

Ingredienser:

Antal personer: 5  

ca. 20 stk.

svesker uden sten

½ glas.

orangemarmelade

1 - 2 tsk.

vanillesukker

1 dl.

portvin

20 stk.

små makroner

2 dl.

piskefløde

Fremgangsmåde:

Skær sveskerne i småstykker og kom dem i en skål. Bland marmeladen i sammen med portvinen. Lad det trække mindst en times tid. Knus makronerne let og kom dem i bunden af 5 portionsglas. Fordel svesker med væde i glassene. Kom vanillesukker i fløden og pisk den  stiv, fordel flødeskummet i glassene.

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.