Forret   242
Print Opskrift i PDF
Spinatroulader m. ørred og rejer

For større billede  klik

Ingredienser: 

Personer: 4

1 pk.

Spinat (frost, gerne hakket)

4 stk.

Æg

1 bg.

Philadelphia (el. lignende)

ca. 300 gr.

Røget ørred

1 bdt.

Dild frisk

1 bdt.

Forårsløg

150 gr.

Rejer

1 bg.

Mayonnaise

1 stk.

Citron

1 stk.

Flûte lang

Fremgangsmåde: I to skåle deles de 4 æg i hvider og blommer. I skålen med blommer blandes den drænede hakkede spinat i. Herefter krydres med salt og peber. Æggehviderne piskes stive og vendes i blandingen med spinat og æggeblommer.
En bageplade gøres klar med bagepapir. Smør bagepapiret med lidt olie eller smør. Det gør at det nemmere at rulle rouladen til sidst. Blandingen fordeles på hele bagepladen, så du har en firkant. Sættes i ovnen ved 200º varmluft i 15min., tag den ud og lad den afkøle under et fugtigt viskestykke.

Imens røres philadelphia med hakket forårsløg, dild, (gem nogle små kviste til pynt), citronsaft, salt og peber.
Når bunden er afkølet smøres den med dildcremen, ørredstykkerne fordeles, så de dækker det meste af overfladen.
Rouladen rulles med bagepapiret så det kan holde den sammen. Læg den på frost i 1½ time (eller mere, hvis du har tid), og skær den i skiver på ca. 1,5 cm. når du skal bruge den.

Anret skiverne taglagt på et fad, lav nogle ringe eller striber af mayonnaise ovenpå, og fyld dem op med rejer, pynt med dildkviste og læg citronbåde ved siderne, så det ser lidt pænt ud.

Serveres med stykker af lun flûte til.

 

 

 

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hovedret   244
Print Opskrift i PDF
Stegt kalvelever m. bløde løg og champignon

For større billede  klik

 

Ingredienser:

 

Antal 4

7-800 gr.

Kalvelever

1000 gr.

Kartofler

250 gr.

Champignon

4+6 stk.

Løg (ca. 400 gr.)

2 spsk.

Mel

1/2 ltr.

Madlavningsfløde

Rødbeder

Eddike, kulør, salt og peber

 

Fremgangsmåde: Løgene pilles, halveres og skæres i skiver. Kom lidt olie på panden og smid løgene i. Tag en 1/2 kop vand og 2 tsk. eddike, 1 tsk. salt og 1/4 tsk. peber, ryst det sammen og hæld det over løgene, læg låg på panden, giv løgene 5 min. m. låg og god varme, tag så låget af og steg til vandet er fordampet, skru ned til under halv varme, rør jævnligt i løgene til de får en fin lysebrun kulør. Tag dem fra og hold den varme i ovnen ved godt 100° 

Rens, del og steg champignoner, må gerne tage lidt farve 

Leveren renses for hinder og skæres i skiver ca. 1 cm. tykke. Bland mel med salt og peber. Vend leveren i heri. Steges i serveringspanden, ved middel varme, i lidt olie, 4-5 minutter på hver side. Tag kødet op og kog panden af med 2 dl. vand, tilsæt fløden, jævnes om nødvendigt, tilsæt champignon, kulør og smag til med salt og peber, kom leveren i. Serveres med de bløde løg ovenpå. 

Kartofler renses og koges og serveres til, evt. m. rødbeder som tilbehør. 

Tilbage til arkiv    Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv    Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.