Hovedret   240
Print Opskrift i PDF
Farserede porrer m.gulerødder og smørsauce

For større billede  klik

Ingredienser: 

Personer: 4

3/4 kg.

Hakket kalv/gris

2 stk.

Æg

Ca. 1 dl.

Bouillon

1 spsk.

Mel

2 spsk.

Kikkoman soya

1 tsk.

Groft salt

1 tsk.

Peber (strøget)

1 stk.

Løg (stort, revet)

1 kg.

Gulerødder

4 stk.

Porrer (mindst tommelfinger tykke)

250 gr.

Smør (til sauce)

2 dl.

Rasp

Fedtstof til stegning

 

Fremgangsmåde: Skyl porrerne, og rens dem for rod og evt. visne toppe. Del dem i max. 10 cm. stykker og kog dem i letsaltet vand, ca. 10 minutter, til de er møre. Fisk stykkerne op med en hulske i et dørslag, gem vandet til gulerødderne. Skrab eller skræl gulerødderne og skær dem i passende stykker, kog dem møre i porrevandet. 
Rør en fars af kød, løg, æg, mel, soya, salt og peber, bouillon (lidt ad gangen, farsen skal være ret fast), Læg et stykke bagepapir på bordet, og drys med raps, (der er tilsat salt og peber). Del farsen i klumper = med antal af porrestykker og kom en skefuld fars herpå, og tryk den til en flad firkant lidt længere end porrestykkerne og husk farsen skal være godt 3 gange så bred som diameteren af porren. Det lærte vi i skolen. Herefter lægges der et stykke kogt porre ovenpå. Vil du gøre porrestykkerne ens, kan du evt. flække dem og fordele hvide og grønne stykker i hvert stykke. Brug bagepapiret til at forme farsen omkring porren, også enderne, så det bliver til en tyk pølse af fars. 
Steg de farserede porrer på en pande i lidt margarine/olie, ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte. Når porrerne er færdigstegte smeltes smørret i »stegesovsen«. 

Server de farserede porrer med gulerødder og smørsovs. 

Nogle spiser kartofler til, det er faktisk synd for retten. 

 

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dessert   241
Print Opskrift i PDF

 

Ingredienser:

 

Antal 4

1 stk.

Mango

2 stk.

Clementiner

2 stk. 

Bananer

1/4 stk.

Ananas

2 stk. 

Æbler (gerne lidt syrlige)

125 gr.

Druer (kernefri)

1/4 pose

Makroner (små)

1/4 ltr.

Piskefløde

2 stk.

Æggeblommer (past.)

2 tsk.

Vaniljesukker

1 spsk.

Sukker

25 gr..

Mørk chokolade (til topping)

 

Fremgangsmåde: Skær mangoen ind til stenen, på langs hvor den er tykkest, fjern stenen og skær pæne tern af de to halvdele. Så flader halvdelene ud, så du let kan »filetere« skindet af. Clementiner afskrælles, bådene halveres, ananas skrælles og skæres i mundrette tern, det samme med æbler. Bananer pilles og skæres i skiver, er de store skal de måske flækkes først. 
Pisk en æggesnaps af æggeblommer, vaniljesukker og sukker. 
Pisk fløden (ikke alt for stiv), og bland med æggesnapsen. 
Knus makroner groft, kom frugterne i en stor skål, (gem lidt af druerne til pynt på toppen), bland frugt og makroner forsigtigt, vend så cremen i, pynt skålen med det revne chokolade og druer.

Tilbage til arkiv    Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbehør   239
Print Opskrift i PDF
Rå marinerede rødløg

Intet billede -
men de smager godt.

 

Ingredienser:

 

Antal 4

3 stk.

Rødløg

1 tsk.

Groft salt

1 spsk.

Olie

1 spsk.

Eddike

2 tsk.

Balsamico el. hvidvins eddike

1 spsk.

Honning

1/2 tsk.

Kanel (strøget)

1/2 tsk.

Anis (stødt strøget)

 

Fremgangsmåde: Løgene pilles, skæres i tynde skiver (på mandolinjern) og saltes let. Olie, eddiker krydderier og honning piskes godt sammen i en lille skål, løgene blandes i og røres rundt nogle gange inden de serveres som tilbehør.

  .

Tilbage til arkiv    Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.