Forret   231
Print Opskrift i PDF
Pandekageroulade m. laks

For større billede        klik her   

Ingredienser: 

Antal personer: 4

150 gr.

Mel

4 stk.

Æg

2,5 dl.

Mælk

½ tsk.

Salt

25 gr.

Smør eller olie

Fyld:

 

175 gr.

Røget laks i skiver

1 stk.

Løg lille finthakket el. grofrevet

¼ stk.

Rød peber

¼ stk.

Gul peber

150 gr.

Friskost Philadelphia el. lignende

1 tb.

Mayonnaise

1 stk.

Citron

2 stk.

Æg hårdkogte

25 gr.

Peberrodssalat

100 gr.

Creme fraiche

75 gr.

Rejer

1/2 bdt.

Purløg fintklippet

 

Salat til bund

 

Flûte

 

Fremgangsmåde: Pisk mel, mælk, salt og olie, lad det hvile i ca. ½ time. Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel dejen jævnt herpå. Bages i ovn, ikke varmluft, ved 200° til den bliver let gylden. Lad den afkøle. Læg så 2 baner film på bordet, (filmen skal buges som indpakning af rouladen). Vend pandekagen ud midt på filmen og fjern bagepapiret. Kom rejerne i en lille pose, kom saften af en ½ citron ved og bland godt. Så skal vi have fyld på. Begynd fra den ene ende med en stribe mayonnaise, del de hårdkogte æg på langs og tværs og fordel dem på mayonnaisen, drys med lidt friskkværnet peber. Læg så en stribe mayonnaise midt på pladen og plant rejerne i den. Bland så ost, saft fra resten af citronen og creme fraiche og læg i striber lige som æg og rejer. På en stribe lægges så løg, en anden gul peber, der er skåret i 5 mm. tern, gør det samme med den røde peber. På en af striberne fordeles peberroden. Del så laksen i smalle strimler der lægges i mellem striberne, drys lidt rævehalesauce på et par af lakserækkerne, pynt med den klippede purløg og rul rouladen forsigtigt og stramt sammen, luk enderne som et bolsje og læg i fryseren i mindst ½ time.
Klip salat i fine strimler læg ca. 2 cm. rouladeskiver ovenpå, giv evt. en skive flûte til.
Spis i små bidder og du får en ny smag i hver bid.

 

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hovedret   232
Print Opskrift i PDF
Ungarsk paprikagryde m. ris

For større billede        klik her   

 

Ingredienser:

 

Antal 16

Dej:

Ca. 600 gr.

Oksekød f. eks. roastbeaf

100 gr.

Cocktailpølser

4 stk.

Løg

250 g.

Gulerødder

250 g.

Champignon

1 stk.

Porre pæn str. el. 2 små

1 stk.

Peber rød

1 spsk.

Paprika

0,25 l.

Madlavningsfløde

0,25 l.

Mælk

0,25 l.

Bouillon (kogevand)

1 ds.

Tomater hakkede

1 spsk.

Hvidvinseddike

3 ps.

Ris

 

Fremgangsmåde:  Skær kødet i tern på ca. 2 cm. Bland 1 spsk. mel, med 1 tsk. salt og ½ tsk. peber. Kom det i en plastpose, kom kødstykkerne i og ryst det hele godt sammen. 

Tag en god stor pande, kom 2-3 spsk. olie på og varm den godt op. Tøm hele posen med kød og mel på den varme pande og brun kødet godt på alle sider, læg det så i en gryde/serveringspande af passende størrelse. Rens champignon og skær dem i mindre stykker. Pil løgene skær i kvarte og derefter i 4-5 m.m. skiver. Skær pølser i 2 cm. stykker. Steg så champignon på panden, så de tager lidt farve, læg dem sammen med kødet, steg så pølse-stykkerne på samme måde. Steg løgene lidt, så de bliver klare, skal ikke være brune. Skær peberen i ca. 1 cm. tern, og steg en smule.

Rens gulerødder og porre, skær i 1 cm. skiver, kom skiverne i en lille gryde, kom lidt vand ved og kog dem i 5 min. lad dem trække i vandet i 5 min mere.

Kom de hakkede tomater i gryden med kødet, hæld gulerødder og porre i et dørslag, (gem kogevandet), og kom dem i gryden, drys paprika over, tilsæt 0,25 l. kogevand (gem resten). Kog det hele op, tilsæt hvidvinseddike, skru ned til lavt blus og lad retten simre, (har du tid gerne et par timer). Tilsæt fløde og mælk og måske lidt kulør.

Ris tilberedes efter anvisning på pakken.

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.