| |
Ingredienser:
|
Antal personer: 4
|
7-800 gr.
|
Kalvelever
|
1
kg.
|
Kartofler
|
250
gr.
|
Champignon
|
4-6
stk.
|
Løg
(ca. 400 gr.)
|
2
spsk.
|
Mel
|
1/2
ltr.
|
Madlavningsfløde
|
|
Rødbeder
|
|
Eddike,
kulør, salt og peber
|
|
|
Fremgangsmåde:
Løgene pilles,
halveres og skæres i skiver. Kom lidt olie på panden og smid løgene i. Tag en
1/2 kop vand og 2 tsk. eddike, 1 tsk. salt og 1/4 tsk. peber, ryst det sammen og
hæld det over løgene, læg låg på panden, giv løgene 5 min. m. låg og god
varme, tag så
låget af og steg til vandet er fordampet, skru så ned til under halv varme, rør jævnligt
i løgene til de får en fin lysebrun kulør. Tag dem fra og hold den varme i
ovnen ved godt 100°
Rens del og steg
champignoner i lidt olie, må gerne tage lidt farve.
Leveren renses for hinder og skæres i skiver ca. 1 cm. tykke. Bland mel
med salt og peber. Vend leveren i heri. Steges på panden i lidt olie,
4-5 minutter på hver side.
Kog
panden af med 2 dl. vand,
tilsæt fløden, jævnes om nødvendigt, tilsæt champignon, kulør og
smag til med salt og peber, kom leveren i sovsen. Serveres med de bløde løg
ovenpå.
Kartofler
renses og koges og serveres til, evt. m. rødbeder og selleripuré som tilbehør.
|
Butterdejsstang
m. æblefyld og makronlåg.
|
kommer senere
|
Ingredienser:
|
|
Antal
personer
4
|
2 pl.
|
Butterdej
|
2
stk.
|
Madæbler
|
1/2 dl.
|
Vand
|
1/2 dl.
|
sukker
|
150
gr.
|
Flormelis
|
1 stk.
|
Æggehvide
|
10
stk.
|
Makroner små
|
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 220 grader.
Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i små stykker. Kog dem til grød
med vand og sukker, må gerne være lidt små klumper i og hæld den i en skål
til afkøling.
Rul
dejen ud i en tynd aflang plade 20 x 45 cm. Buk en kant på 1 cm., så
kanten bliver dobbelt. Prik den
med en gaffel, læg den på en bageplade med bagepapir og bag den midt i
ovnen ca. 15 min. Tag pladen ud og skru ned til 200 grader.
Fordel æblegrøden på stangen.
Pisk æggehviden sammen med
flormelis og knuste makroner. Bred massen over æblegrøden og sæt pladen
i ovnen ca. 15 min. – til overfladen er gylden. Lad stangen afkøle på en
rist.
|
Selleri/æblepuré.
|
kommer senere
|
Ingredienser:
|
|
Antal
personer
4
|
Ca. 250 gr.
|
Selleri
|
1
stk.
|
Æble
gerne madæble
|
1/1/
|
Madlavningsfløde
|
1 stk.
|
Løg lille, eller 1/2
mellem
|
1 tsk.
|
Salt
|
11
|
Peber
|
1 tsk.
|
Sukker
|
1/2
tsk.
|
Muskatnød
|
2 tsk.
|
Eddike
|
1
tsk.
|
Maizena
|
Fremgangsmåde:
Selleri og løg renses og skæres i små tern,
læg ternene i en lille gryde, hæld fløden over og kog op, rør flittigt, mens
sellerien koger op, skrælles æblet, fjern kernehus, skær i tern og kom også
dem i gryden, tilsæt salt, sukker eddike, peber og muskatnød, smag til med
måske lidt mere krydderi, efter din smag.
Når sellerien er kogt godt mør, blendes det
hele til en jævn creme med en stavblender, juster konsistensen med
maizenamel.
Serveres som tilbehør til mange retter,
enten lun eller kold.
|
Vil
du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.
|
|
|