Fremgangsmåde:
Skær bacon i ca. 1 cm. stykker, fjern
det øverste visne af porren og snit den i stykker som løgene. Steg bacon på en
pande til det bliver pænt brunt, tag det af panden og kom løg/porre på, evt.
lidt mere fedtstof end baconfedtet. Svits til løgene bliver klare, skal ikke
være brune. Tag en gryde i mellemstørrelse, kom lidt fedtstof i og brun kødet. Tilsæt
så løg, porre, bacon, tomat, bouillon, paprika. 1 tsk. salt, hvidvinseddike,
honning og soya. Læg låg på og lad det småsimre i en ca. 20
min., kom lidt fløde i en meljævner og ryst melet sammen med fløden. Tilsæt
resten af fløden og det meste af melblandingen, lad det koge igennem, smag til
med måske mere salt og peber.
Kartoflerne skrælles, skæren i mindre
stykker og koges (uden salt) i godt et kvarter. Hæld vandet fra, tilsæt smør
til de varme kartofler, som moses med kartoffelmoser, tilsæt muscatnød og salt,
brug en håndmixer til at blande fløden i mosen.
Kom bøfferne i en skål, mosen i en
anden og server med rødbeder til.
|