Opskriftindex

  Opskrifter den 20. oktober 2014 160
Print Opskrift i PDF

 

Hovedret

Ingredienser ben:

Antal personer:4

Ca. 1 kg.

torskefilet
300 gr. bacontern

3 stk.

løg (de 2 finthakket)
1 kg. kartofler små evt. asparges

1 ltr.

mælk
½ gl. kapers
200 gr. rødbeder hakket i tern
4 stk. æg hårdkogte, hakket på kryds og tvæs
1 bg. peberrod revet 
125 gr. smør
10 stk. peberkorn hele
1-2 spsk. fiskesennep stærk
1-2 stk. laurbærblade
1 spsk. groft salt
eddike
levende lys
salt og peber

Fremgangsmåde: Skyl fileterne, skær i skiver på tværs ca. 3-4 cm. Kom fiskestykkerne i en gryde, kom vand i så fisken er dækket, kom 2 spsk. eddike i pr. liter vand, pil 1 løg og skær i tynde både, kom peberkorn, laurbærblade og groft salt i og bring i kog. Når gryden er i kog, skues ned på lavt blus, skum evt. urenheder af med en hulske og efter 3. min. slukkes, men lad gryden stå på den varme plade i 5-10 min. Steg bacontern på en tør pande, når ternene er pænt brune, tages de af panden med en hulske og lægges på køkkenrulle, fedtet på panden gemmes til senere. Kog kartoflerne møre og pil dem, kom en god klat smør i fedtet på panden og rist kartoflerne lidt, måske ad flere gange, skal ikke være som brune kartofler.  

Smelt ca. 30 gr. smør i en gryde, når det er smeltet røres melet i, derefter mælk og ca. ½ ltr. kogevand fra fiskegryden, kog det godt igennem, smag til med salt og rør sennep i lidt ad gangen, hellere for lidt end for meget, inden servering puttes et par klatter smør i .

Tilbehøret: Bacontern, finthakket løg, hakket æg, revet peberrod, rødbedetern, kapers og ekstra sennep sættes på bordet i små skåle og sendes rundt inden de varme dele. Læg evt. et rent viskestykke på fiskefadet til at suge vandet.

Husk retten er kun komplet hvis der er levende lys på bordet!

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

Opskrift i PDF

Dessert  161

Blommekage vendt »på hovedet«

klik for større billede 

 

Ingredienser bund:

Antal personer:4

200 gr.

sukker

25 gr.

smør

1 kg.

blommer

Ingredienser dej:

150 gr.

smør

100 gr.

farin

25 gr.

sukker

3 stk.

æg

1 tsk.

vaniljesukker

½ tsk.

kanel

1 stk.

citron (fintrevet skal)

200 gr.

hvedemel

2 tsk.

bagepulver

½ tsk.

salt

Tilbehør:

250 gr.

piskefløde

6 stk.

makroner små

Fremgangsmåde: Vask blommerne, halver dem, fjern stenene (skær evt. i kvarte). Tænd ovnen på 180°. Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tilsæt smør i karamel, bland sammen og hæld det ud over bunden af en smurt form (24-26 cm). Klip evt. et stykke bagepapir til og læg i bunden, så slipper kagen lettere formen. Læg blommerne i karamellen med skærefladen nedad, i dit eget »mønster« – gerne i to lag. 

Pisk smør, farin og sukker, cremet og pisk æggene i ét ad gangen, tilsæt vanilje, kanel og fintrevet citronskal.
Sigt mel og bagepulver sammen, tilsæt salt og vend det i dejen, hæld dejen over blommerne og sæt kagen i ovnen 50-60 min. 

Løsn kagen hele kanten rundt med en kniv og lad den stå i formen et par min., før den vendes ud på et fad.

Pisk flødeskum, knus makroner til grov rasp i en frostpose og bland i skummet.

Nyd blommekagen lun eller afkølet med flødeskum til.


 Tilbage til arkiv          Til top          Til opskriftindex