Opskriftindex

  Opskrifter den 10.marts 2014 152
Print Opskrift i PDF

 

Forret

Filoruller m. laks, asparges og basilikum

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

4 skv.

røget laks store el. 8 små

½ pk..

filodej

200 gr.

crem fraiche

1 gl.

asparges hvide

4 stilke

basilikum

1 spsk.

mango chutney
flydende fedtstof
 

Fremgangsmåde: Læg asparges på en(2) skive laks, læg friske basilikumblade på og rul lak-sen sammen på den lange led. Skær små kvadrater af filodejen, smør dejen med flydende fedtstof, læg 2 lag sammen og rul dem om laksen, så lakse- og asparges enderne stikker ud. Pensl samlingen med lidt æg og pensl rullerne med flydende fedtstof inden se steges i lidt fedtstof. Ryst panden så filodejen bliver gylden hele vejen rundt.

Del dem skråt på midten og server som en lækker snack.

Bland creme fraichen med Mango chutney og brug som dip.

Tip: Du kan tilberede laksesnacks om formiddagen og lune dem inden servering.

Gunners egen opskrift.

 

  

Tilbage til arkiv     Til top     Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

Opskrift i PDF

Hovedret  153

Indbagte kyllingestykker i sur og sød sauce m. ris

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

600 gr.

kyllingebryst

100 gr.

mel

100 gr.

majsmel

1 stk.

æg

1 tsk.

bagepulver

½ - 1 øl
1 ltr. olie
sauce:
2 - 3 stk. gulerødder
1 stk. gul peber
1 bdt. forårsløg
½ gl. rød grillet peber
* 1 kop eddike
* 1 spsk. hvidvinseddike
* 1 kop sukker
* 1 spsk. brun farin
* 1 kop tomatketchup (stærk)
* 1 spsk soya
* 1 gl. bambusskud
* ½ gl. syltet paprika
* 1 stk. løg (i tynde både)
* 1 bdt. forårsløg
* 1 spsk maizena (oprørt i lidt vand)
* 1 ds. ananas (kun saften i starten)
* ½ stk. citron (saften)
3 ps. ris

Fremgangsmåde:

Rens gulerødderne, skær dem først i ca. 5 cm. stykker og derefter i stave, (som ikke for tykke pommes frites), pil løg og skær i tynde både, rens forårsløg og skær i skrå skiver på ca. 2 cm. Fjern frø og frøstol i den gule peber og skær den i strimler. Svits gulerødder i lidt olie i nogle minutter, kom løgbåde, peber og forårsløg ved og giv det hele et par minutter mere. Skær evt. paprikaen i mindre stykker. Kom alle de * mærkede ingredienser i en passende gryde og giv det et opkog. Efter nogle min. tilsættes gulerødder, begge peber og forårsløg. Smag til med krydderier efter din smag. Lad det simre et kvarters tid. Ananas stykkerne puttes i til sidst, så de ikke koger ud.

 

Afpuds kødet, skær spidserne af i ca. 1 cm. skiver, flæk de resterende stykker og skær også dem i skiver, så det hele bliver til ensartede mundrette stykker.

Kom al melet i en skål og bland mel og bagepulver, tilsæt ½ tsk. salt og æg, rør sammen med øl i passende mængde så du får en »pandekagedej«, er der øl i overskud, tilfalder det kokken!!

Kom olie i en gryde eller pande, varmes godt op, (prøv med en tandstik om den »kan syde«).

Dyp og vend  så kødstykkerne i dejen og steg dem i olien (ikke for mange stykker ad gangen) til de er passende gyldne. Hiv dem op med en hulske, lad dem dryppe godt af og læg stykkerne på et fad med køkkenrulle, så det suger noget af fedtet. Opvarmes i ovnen om nødvendigt inden servering.

Ris tilberedes efter opskriften på æsken.

Servering: Saucen serveres i serveringspande, kødet på et fad og risen i en skål.

                          

Tilbage til arkiv     Til top     Til opskriftindex