OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrift er den 17. jan. 2011.

Hovedret 78
Print opskrift i PDF
Kylling & kalv i sur & sød sauce m. løse ris

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

ca. 400 gr.

kyllingfilet (inderfilet)

 

ca. 400 gr.

kalvekød

 

50 gr.

smør/margarine/olie

 

3 stk.

gulerødder små

 

1-2 stk.

løg

 

3-4 stk.

forårsløg

 
1 ds. bambusskud

2 stk.

peber (rød & gul)

 

1 ds.

ananas (lille)

2 tsk.

ingefær fintrevet

2-3 ps.

ris

3/4 ltr.

grønsagsbouillon, prøv som alternativ grønsagsjuice

8 spsk.

eddike

10 spsk. sukker

1 ds.

tomatkoncentrat

1 spsk.

maizena sovsejævner

salt & peber

 

Fremgangsmåde: 

   

Skær kødet i stykker som et fingerled, krydr med salt og peber, steg det på en ret varm pande, evt. lidt af gangen, til det er let brunet og læg det til side. Rens gulerødder og skær i skiver på 5-6 mm., hak løget groft, skær peberfrugterne i strimler efter frø og frøstol er fjernet. Sautér først gulerødderne på panden, evt. i mere fedtstof, i nogle minutter, tilsæt derefter løg og peber og giv det hele nogle få minutter. Bland bouillon, eddike, sukker, bambusskud og tomatkoncentrat i en gryde, giv det et opkog, ryst maizena sammen med lidt væde i en sovsejævner og tilsæt med en tynd stråle under omrøring. Tilsæt gulerødder, peberfrugter og løg, kog det i få minutter, tilsæt ananas, der er skåret i mindre stykker, (også saften), og kødet. Smag til med salt og peber.

Kog ris efter anvisning på posen, lad dem dryppe af i et dørslag, hæld risen i en skål og drys evt. lidt paprika over, som pynt og lidt ekstra smag.

Server evt. flute til.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert   79
Print opskrift i PDF  
Krydrede, stegte
 ananasskiver

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

1 stk.

ananas frisk

 

25 gr.

smør

 

3 spsk.

honning

1 tsk.

ingefær stødt

1/2 tsk.

kardemomme

1 stk.

appelsin

---

---

2½ dl..

creme fraiche 18%

1 tsk.

appelsinskal fintrevet

1 tsk.

ingefær stødt

1/2 tsk.

kardemomme

 

Fremgangsmåde:  

   

Skræl ananassen og skær den i ca. 2 cm. skiver. Fjern midterstokken. Bland honning, appelsinsaft og krydderier, kom det i en plastpose sammen med ananasskiverne og lad det ligge i ca. 1 time, vend nogle gange undervejs.

Smelt smørret på en pande ved jævn varme, fisk ananasstykkerne op af plastposen (gem lagen) og steg dem i 3-4 min. på hver side til de er gyldne. Læg skiverne på en tallerken og hold dem lune. Hæld lagen på panden, kog det ind til ca. halvdelen og hæld det over skiverne.

 

Bland creme fraichen med appelsinskal og krydderier og server saucen sammen med ananasskiverne.

 

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.