Opskriftindex

  Opskrifter den 23. mar. 2010.

Forret  63
Print opskrift i PDF  
Mejdal
Stjerneskud 

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

4 stk..

rødspættefileter små paneres

4 skv.

toastbrød

200 gr.

rejer

200 gr.

laks

1 stk.

citron

1 stk.

æg

½ ltr.

morney-sauce

1 ds.

aspargessnitter

dild el. karse og salatblade

2 spsk.

smør til stegning

salt og peber

 

Fremgangsmåde: 

   

Toastbrødet smøres med smør, ristes på panden først med smørsiden nedad. Pisk ægget let med en gaffel, vend de aftørrede fileter (med køkkenrulle), først i æg dernæst i rasp iblandet salt og peber. De 4 panerede fileter steges i smør, umiddelbart før de skal bruges, så de er lune ved serveringen

Asparges snitterne varmes i sovsen og smages til med salt og peber.

Anrettes på en desserttallerken, først salatblade, oven på toastbrødet, så den stegte filet, 1-2-skiver laks, lidt asparges sovs hældes over, pyntes med rejer, en »vreden« citronskive og en lille buket dild, evt. karse. Resten af den varme asparges sovs sættes på bordet i en lille skål.

 

    

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret   64
Print opskrift i PDF 
Rib Eye bøf
for rigtige mænd!

 

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

4 stk.

rib eye bøffer i mandestørrelse gerne med en pæn marmorering

 

2 stk.

løg store

 

500 gr.

champignon

 

4 stk.

tomater gerne store

1 bakke

peberrodssalat

smør til stegning

½ ltr.

piskefløde

1/4 ltr.

bouillon

ca. 1 kg

kartoffelbåde

kulør, salt og peber

 

Fremgangsmåde:  

   

Toppen skæres af tomaterne (ved stilken) indmaden pilles ud med en teske og bruges i sovsen, tomaterne fyldes med peberrodssalat, serves med som pynt.

Pil løgene, skær det ene i skiver og hak det andet groft. Rens champignon og skær i passende stykker, steg først champignon i lidt fedtstof på panden. Del dem i to portioner, den ene del (ca. 1/3) skal bruges til pynt på bøfferne, den anden del skal i sovsen. Løget i skiver steges pænt brunt, (pynt til bøfferne).

Det hakkede løg steges til klar, bouillon, fløde, indmad fra tomater og champignon (2/3) tilsættes og koges igennem, smages til med salt og peber, giv evt. en strint kulør.

Vend bøfferne på en meget varm og tør pande til de tager farve, skal ikke brændes, evt. 2 ad gangen. Kom lidt fedtstof på panden og steg bøfferne ca. 3-4 min. på begge sider, Må kun vendes én gang. Læg de stegte bøffer i et ildfast fad, dæk med stanniol og hold dem varme i ovnen ca. 75º, mens sovsen laves.

Kartofler varmes i ovnen (se brugsanvisning på pakken) og drysses med lidt salt inden servering.

Servering: Anrettes på tallerkner. Med bøf pyntet med løg og champignon, kartofler tomat og sovs. Hvem er mest kreativ og laver den flotteste kreering?

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex   

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.