Startside
Nyheder
Program
Om klubben
Bestyrelsen
Fotos
Links
Madopskrifter
Stikord
Arkiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Opskriftindex

  Opskrifter den 21. okt. 2008.

Hovedret 25
Print Opskrift i PDF
Farserede porrer

 


klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer: 4  
 ½ kg    Hakket kalv/flæsk
2 stk.    Æg
1 dl.  Bouillon
2 spsk. Kikkoman soya

1 tsk.

Groft salt

1 tsk. Peber (strøget)
1 stk. Løg (stort, revet)
1 kg

Gulerødder

4 stk.

Porrer

1 dl.

Rasp

250 gr.

Smør (til sovs)

Fedtstof til stegning

Fremgangsmåde:

Skyl porrerne, og rens dem. Skær dem i stave af ca. 7 cm. længde, og kog dem i letsaltet vand, ca. 10 minutter, til de er møre.

Skrab eller skræl gulerødderne og skær dem i passende stykker, kog dem i porrevandet når porrerne er møre og taget op.
 
Rør en fars af kød, æg, mel, bouillon (lidt ad gangen, farsen skal være ret fast), soya, salt og peber. Læg et stykke bagepapir på bordet, og drys med raps, (der er tilsat salt og peber). Kom en skefuld fars herpå, og tryk den til en flad firkant på ca. 8x8 cm. Herefter lægges der et stykke kogt porrer ovenpå. Brug bagepapiret til at forme farsen omkring porren, så det bliver til en tyk pølse af fars. Husk farsen skal være godt 3 gange så bred som diameteren af porren. Det lærte vi i skolen.

Bliver der fars i overskud, kan du lave frikadeller af resten.

Steg de farserede porrer på en pande i lidt margarine/olie, til de er gyldne og gennemstegte. Når porrerne er færdigstegte smeltes smørret i »stegesovsen«.

Server de farserede porrer med gulerødder, pyntet med lidt hakket persille og smørsovs.

Nogle spiser kartofler til, det er faktisk synd for retten.

 

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert 29
Print Opskrift i PDF
Æblekage  med
kokoslåg

billede senere
klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer: 4  
6 stk. Røde æbler

2 tsk.

Kartoffelmel

2 spsk.

Sukker

1 tsk.

Kanel

½ - 1 bæg.

Creme fraiche 9%

1 tsk.

Vanillesukker

Låg:

150 gr. Mel

100 gr.

Mørk Farin

50 gr.

Kokosmel

50 gr.

Margarine/smør

1 stk. Æg

Fremgangsmåde:

Tilbered først dejen. Alle ingredienser æltes sammen i en skål. Sættes evt på køl mens æblerne ordnes.
Æblerne behøver ikke blive skrællet, men det er selvfølgelig et spørgsmål om smag og behag. Kartoffelmel, sukker og kanel røres sammen og blandes godt med æblebådene. Kom det i et ildfast fad.
Den lidt smuldrede dej fordeles over æblerne i et jævnt lag.

Bages ved 200º grader i ca. 25 minutter midt i ovnen.

Servér den lidt lun med cremefraiche der er rørt lidt vanillesukker i.

 

 

 Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.